Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Jak umieszczać fotki? (instrukcja str. 4) 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): Cz lip 17, 2003 16:39 pm
Posty: 33
Lokalizacja: Pruszków
 
Post Jak umieszczać fotki? (instrukcja str. 4)
Mam takie pytanko i jeśli ktoś już o to pytał to proszę o przekierowanie.

JAK UMIESZCZA SIĘ FOTKI W POSTACH?


Śr lut 11, 2004 10:44 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 17:36 pm
Posty: 1068
Lokalizacja: Jelenia GORE'a
 
Post 
Przede wszystkim fotka miusi być umieszczona na jakimś serwerze. NIE DA RADY WSTAWIC FOTKI Z DYSKU. Jak już masz fotke na serwerze to pomiędzy komendy '[img]'%20a%20'[/img]' wpisujesz adres strony na której jest obrazek.


Śr lut 11, 2004 10:51 am Zobacz profil WWW
 
Post 
Cytuj:
JAK UMIESZCZA SIĘ FOTKI W POSTACH?


1 Fotka którą chcesz dołączyć musi znajdować się w sieci [gdzieś na serwerze widzianym w sieci] , nie może być to zdjęcie z dysku lokalnego kompa

2 Gdy już masz odpowiednie zdjęcie - albo wrzócisz na serwer albo znajdziesz w necie to klikasz na nim prawym przyciskiem myszy i wybierasz właściwości

3 W okienku właściwości znajduje się adres [URL] fotki - zaznacz go i skopiuj [CTRL+C]

4 W odpowiednim miejscu posta wklej adres zdjęcia [CTRL+V]

5 Zaznacz cały wklejony adres zdjęcia w poście i kliknij na znacznik IMG [przycisk powyżej pola pisania]


Śr lut 11, 2004 10:55 am
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 8:00 am
Posty: 689
Lokalizacja: Gdańsk
 
Post 
dMarek napisał(a):
Jak już masz fotke na serwerze to pomiędzy komendy '[img]'%20a%20'[/img]' wpisujesz adres strony na której jest obrazek.

nie strony z obrazkiem ale adres samego obrazka :!:

Np:
[ img ]http://www.progra.pl/pmode/add/av3.gif[ /img ]
daje (po usunięciu spacji, które musiałem wpisać, żeby się pokazał kod a nie obrazek):
Obrazek

A adres najlepiej sprawdzić tak jak to napisał ThePesH (Włsciwosci itd)


Śr lut 11, 2004 11:21 am Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Cz lip 17, 2003 16:39 pm
Posty: 33
Lokalizacja: Pruszków
 
Post 
Dziękuję wam wszyskim za rady.
Zmierzam na "Poligon doświadczalny" przeprowadzić test


Śr lut 11, 2004 11:40 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 17:36 pm
Posty: 1068
Lokalizacja: Jelenia GORE'a
 
Post 
persy napisał(a):
dMarek napisał(a):
Jak już masz fotke na serwerze to pomiędzy komendy '[img]'%20a%20'[/img]' wpisujesz adres strony na której jest obrazek.

nie strony z obrazkiem ale adres samego obrazka :!:

Np:
[ img ]http://www.progra.pl/pmode/add/av3.gif[ /img ]
daje (po usunięciu spacji, które musiałem wpisać, żeby się pokazał kod a nie obrazek):
Obrazek

A adres najlepiej sprawdzić tak jak to napisał ThePesH (Włsciwosci itd)


Tak, tak o to mi chodziło. Źle sie wyraziłem. Sorry :oops:


Śr lut 11, 2004 21:03 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 0:35 am
Posty: 64
Lokalizacja: Szczecin
 
Post 
persy napisał(a):
[ img ]http://www.progra.pl/pmode/add/av3.gif[ /img ]
daje (po usunięciu spacji, które musiałem wpisać, żeby się pokazał kod a nie obrazek

Do tego sluzy opcja [code], np.

[code] cvb fgssyghwrby5 [/code] :wink:
cos mi nie dziala to... :(

Jeszcze raz


[code]Obrazek[/code]
Nie mam pojecia, dlaczego to nie dziala! W ktoryms temacie obok wkleilam kod, a tutaj nie wychodzi... :(

[code] kursywa [/code]

Nic z tego, "code" nie dziala (co widac wyzej)! Ma ktos pomysl???

BTW - do czego sluza "list" i "list=" ???


Śr lut 11, 2004 23:34 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 8:00 am
Posty: 689
Lokalizacja: Gdańsk
 
Post 
list służy do robienia list :)
list
  • punkt 1
  • punkt 2
  • punkt 3

list=a
  1. punkt 1
  2. punkt 2
  3. punkt 3

list=1
  1. punkt 1
  2. punkt 2
  3. punkt 3


Cz lut 12, 2004 9:04 am Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Cz lip 17, 2003 16:39 pm
Posty: 33
Lokalizacja: Pruszków
 
Post 
No dobrze,fotki z waszą pomocą już umieszczać umiem ale, może pomożecie mi jeszcze w jednej kwestji a mianowicie:

Jak zrobić coś takiego jak ma przykładowo ThePesH pod każdym swoim postem?
Nie chodzi mi konkretnie o baner strony a jak np.umieścić fotkę która będzie się pojawiać pod każdym postem?

z góry dziękuję za pomoc którą napewno od was otrzymam...


Śr lut 18, 2004 17:28 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 17:36 pm
Posty: 1068
Lokalizacja: Jelenia GORE'a
 
Post 
snake242 napisał(a):
No dobrze,fotki z waszą pomocą już umieszczać umiem ale, może pomożecie mi jeszcze w jednej kwestji a mianowicie:

Jak zrobić coś takiego jak ma przykładowo ThePesH pod każdym swoim postem?
Nie chodzi mi konkretnie o baner strony a jak np.umieścić fotkę która będzie się pojawiać pod każdym postem?

z góry dziękuję za pomoc którą napewno od was otrzymam...


Tak samo jak fotke tyle ze nie wpisujesz adresu w poście a w profilu w rubryce podpis.


Śr lut 18, 2004 18:21 pm Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Śr lis 26, 2003 12:23 pm
Posty: 16
Lokalizacja: siemianowice śląskie
 
Post 
no to próba Obrazek


Pn maja 17, 2004 9:11 am Zobacz profil

Dołączył(a): Śr lis 26, 2003 12:23 pm
Posty: 16
Lokalizacja: siemianowice śląskie
 
Post 
a jeszcze jedno, jak wrzócić swoje foto pod nickiem?


Pn maja 17, 2004 9:13 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sie 18, 2003 19:24 pm
Posty: 607
Lokalizacja: When you lose, don't lose the lesson
 
Post 
W "profilu" na samym dole strony musisz podać ścieżkę do fotki: Odnośnik do zewnętrznego Emblematu


Pn maja 17, 2004 9:15 am Zobacz profil
 
Post 
dlaczego nie widac mojego avataru? jeszcze wczoraj gow idzialem :(


Wt cze 15, 2004 16:40 pm
 
Post 
abo nie czytasz ogloszen parafialnych od chrissa:

http://www.depechemode-forum.pl/viewtop ... 9796#49796

:)


Wt cze 15, 2004 17:06 pm
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 23:38 pm
Posty: 42
Lokalizacja: Gdynia-Bydgoszcz
 
Post 
Zajrzyj w "Słowo od Administratora", tam są nowe zasady wklejania avatrów.


Wt cze 15, 2004 17:06 pm Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Pt wrz 10, 2004 20:03 pm
Posty: 12
Lokalizacja: Klucze
 
Post 
Obrazek


Śr gru 29, 2004 19:25 pm Zobacz profil

Dołączył(a): Pt wrz 10, 2004 20:03 pm
Posty: 12
Lokalizacja: Klucze
 
Post 
hihihihi....udało mi się!!!!


Śr gru 29, 2004 19:26 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 12, 2004 22:32 pm
Posty: 1474
Lokalizacja: Gdansk
 
Post 
ciesze sie waszym szczesciem ale jak to zrobiliscie? a konkretnie jak zapodac zdjecie na serwer probowalem w edysku ale tam sa jakies problemy

dobra probuje na republice


Ostatnio edytowano Pt kwi 15, 2005 16:34 pm przez hortensjusz, łącznie edytowano 1 raz



Pt kwi 15, 2005 16:31 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 14, 2004 20:27 pm
Posty: 924
Lokalizacja: Zielona Góra/Bridgwater
 
Post 
musiałbyś posiadać swoje małe miejsce na serwerze, czyli np. odwiedzić www.republika.pl

póki co, jeśli chcesz coś wstawić, zapraszam na PMa :)


Pt kwi 15, 2005 16:34 pm Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by (c) 2002 Sven Plaggemeier www.depechemode.de, modified by PFDM Team