Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
UWAGA WIRUS NA FORUM ! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt cze 24, 2005 11:45 am
Posty: 2637
Lokalizacja: Ostrow Wlkp.
 
Post 
Oj... prawdopodobnie miales nieaktywnego avasta.
Takiego co oczekuje na rejestracje. Taki avast nie pomaga.

U mnie avast pomogl i wykopywal wszelkie zlo jak nalezy.
Kombinujac "glebiej" rowniez avast czail sie do ataku jak nalezalo.

Polecam program. Uzywam go od wielu lat i wszelkie inne kombajny typu norton, AWS BitCleaner etc sie umywaja.
Nalezy tylko do avasta dodac jakiegos milego firewalla i robi sie naprawde przyjemnie w systemie.


Wt lip 07, 2009 3:30 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lis 21, 2003 14:51 pm
Posty: 1268
Lokalizacja: Białystok
 
Post 
wyobraź sobie, że avast był aktywowany jakiś miesiąc przed całą historią

rzeczywiście, przy wejściu na forum krzyczał mi o zagrożeniu - wówczas nie wszedłem, jednak po paru dniach, gdy znów spróbowałem wejść na forum, już nie ostrzegał, a potem system się skaszanił

gruntowne skany avastem (żeby nie było - zaktualizowanym) nie pomogły, pomogło natomiast COMODO


Wt lip 07, 2009 22:55 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lip 18, 2004 23:04 pm
Posty: 757
Lokalizacja: Łódź
 
Post 
wczoraj zainstalowałem avasta, a dzisiaj za każdym wejściem na forum program krzyczy, że jest na nim vir.

"nazwa pasożyta: HTML:Iframe-inf"


Pt lip 10, 2009 8:55 am Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N kwi 19, 2009 21:02 pm
Posty: 182
Lokalizacja: Inowrocław
 
Post 
Mam ten sam problem. Ale marudzi tylko na głównej stronie. :?


Pt lip 10, 2009 9:55 am Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 16:58 pm
Posty: 2973
Lokalizacja: Wolomin
 
Post 
kwiecie, on mowil o tym w dwunastnicy. zalej setka i bedzie po klopocie.


Pt lip 10, 2009 10:44 am Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lip 18, 2004 23:04 pm
Posty: 757
Lokalizacja: Łódź
 
Post 
Krzychal - już tak zrobiłem, jednak po kilku głębszych, okienka z ostrzeżeniami dwoją mi się i troją.


Pt lip 10, 2009 11:19 am Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 16:58 pm
Posty: 2973
Lokalizacja: Wolomin
 
Post 
to normalny objaw. don't worry.


Pt lip 10, 2009 13:06 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lip 28, 2003 20:12 pm
Posty: 4176
Lokalizacja: Chomiczówka
 
Post 
Syf sie panoszy znowu. Czy naprawde nie mozna sobie z tym poradzic?


Pt lip 10, 2009 18:16 pm Zobacz profil
aDMinistrator

Dołączył(a): Wt lip 08, 2003 22:53 pm
Posty: 2580
 
Post 
To dziwne, w narzedziach dla webmasterow google jest komunikat, ze wirusa nie ma, ostatnie sprawdzanie witryny bylo wczoraj, a ostatni wirus 2 tygodnie temu. Sprawdzalem pliki i nie ma w nich wirusa.


Pt lip 10, 2009 19:05 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lip 28, 2003 20:12 pm
Posty: 4176
Lokalizacja: Chomiczówka
 
Post 
Wyglada to nastepujaco, to samo co kiedys bylo.

Obrazek


Pt lip 10, 2009 19:24 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sie 11, 2003 0:08 am
Posty: 290
Lokalizacja: The Land Between Solar Systems
 
Post 
Wczoraj i dziś też miałam problem z wejściem na forum z powodu wirusa wykrytego przez avast...


So lip 11, 2009 0:33 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N maja 07, 2006 16:48 pm
Posty: 942
Lokalizacja: Świeradów Zdrój/ Brzeg
 
Post 
U mnie tak samo. Avast nie otwiera forum. Dobrze ,że w pracy nie mam tego problemu :)


So lip 11, 2009 1:20 am Zobacz profil
 
Post 
firefox 3.5 z kolei wyświetla komunikat ze strona została zgłoszona jako potencjalnie niebezpieczna.

ustawienie w opcjach wyłączenia powiadamiania pomaga, ale mimo wszystko coś jest nie tak


So lip 11, 2009 1:28 am
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt sie 08, 2003 22:30 pm
Posty: 1488
Lokalizacja: Nostalgia.....
 
Post 
Wczoraj caly dzien mialam to samo, wiec chyba jest problem.
Nie wiem czemu admini tego nie widza :?


So lip 11, 2009 9:39 am Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lip 10, 2003 19:58 pm
Posty: 1460
Lokalizacja: Warszawa
 
Post 
podpisuje sie
caly wczorajszy dzien ten męczący komunikat
tak, tez przez firefoxa


So lip 11, 2009 11:18 am Zobacz profil WWW
aDMinistrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lip 10, 2003 0:19 am
Posty: 3719
Lokalizacja: Szczecin
 
Post 
a u mnie nic, wszystko ładnie i elegancko.


So lip 11, 2009 12:12 pm Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 09, 2003 17:36 pm
Posty: 1072
Lokalizacja: Jelenia GORE'a
 
Post 
Wirus zostal usuniety.


So lip 11, 2009 12:14 pm Zobacz profil WWW

Dołączył(a): Śr paź 26, 2005 10:47 am
Posty: 59
 
Post 
Niestety temat powraca. Po wejściu na forum ściągnął mi się plik ChangeLog.pdf i robi mi bajzel na kompie. Na razie ESET NOD się broni ale źródło infekcji nadal pozostaje na dysku.
TrojanDropperAgent. AIO - nie mogę się tego gówna pozbyć.


Pt paź 30, 2009 19:46 pm Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lip 28, 2003 20:12 pm
Posty: 4176
Lokalizacja: Chomiczówka
 
Post 
Mam to samo.


Pt paź 30, 2009 20:56 pm Zobacz profil

Dołączył(a): Śr paź 26, 2005 10:47 am
Posty: 59
 
Post 
U mnie już wszystko wróciło do normy. Pomógł ComboFix.
Swoją drogą wypada chyba zadbać o większe bezpieczeństwo forum. Już kilka razy Firefox blokował forum jako witrynę dokonującą ataków.


Pt paź 30, 2009 21:17 pm Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by (c) 2002 Sven Plaggemeier www.depechemode.de, modified by PFDM Team