Informacje bibliograficzne:
"Obnażeni - Prawdziwa historia Depeche Mode", Jonathan Miller, In Rock, Poznań 2005 (wyd. I), s. 472
Ciekawostka - pierwsze wydanie książki w Polsce ma literówkę w nazwisku autora na okładce (sic!). W trakcie lektury doliczyłem się ponad 50-ciu innych błędów. Errata do tego wydania jest całkiem długa
Depeche Mode - Obnażeni - Johnathan Milller
Moderatorzy: marian, krzychal, Moderatorzy
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Depeche Mode - Obnażeni - Johnathan Milller
po co w ogóle wydawać takie książki, skoro szkoda kasy żeby zainwestować w dobrego edytora, wstyd trochę.Jacek_Slowblow pisze: Ciekawostka - pierwsze wydanie książki w Polsce ma literówkę w nazwisku autora na okładce (sic!). W trakcie lektury doliczyłem się ponad 50-ciu innych błędów. Errata do tego wydania jest całkiem długa
nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na błąd merytoryczny w tej książce. mam wprawdzie to nowe, uzupełnione wydanie, ale skoro ten błąd nadal tu jest, to jest pewnie i w tym pierwszym wydaniu. Na stronie 203 możemy przeczytać "Na szczególną uwagę, zasługuje występ z 30 lipca podczas festiwalu rockowego na stadionie Panathinaikosu w Atenach." Z wcześniejszej treści wynika, że mowa tu o roku 1985, a przecież 30 lipca 1985 roku Depeche Mode zagrali swój pierwszy koncert w Polsce. Koncert w Atenach miał miejsce 26 lipca.
taka moja uwaga
taka moja uwaga
Dostalam na urodziny!