Memento Mori - kolejne single

wszystko co związane jest z depeche mode a nie pasuje do innej kategorii

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Black ceLebrator

Re: Memento Mori - kolejne single

Post autor: Black ceLebrator »

memphissto pisze:Po Ghosts Again i Wagging Tongue w styczniu pojawi się trzecia z serii 12-ka: My Cosmos Is Mine / Speak To Me - premiera 19.01.24
Tylko czy to jeszcze kogoś elektryzuje ? Mnie osobiście ani trochę...
Czy mnie to elektryzuje?
Jako stricte najtisowy kolekcjoner CD, czuję się nadal pominięty i zignorowany.
Ale z ciekawości obejrzę nowe teledyski, jeśli takowe wyjdą, nawet jeśli bez udziału zespołu, tylko z czystej ciekawości.
anton76

Post autor: anton76 »

Single z remiksami po 97 roku przestało mi się słuchać z przyjemnością. Właściwie to w ogóle ich się nie da słuchać. Nie potrafię zmusić się nawet aby kupić to do kolekcji.
Awatar użytkownika
krzysiek

Post autor: krzysiek »

Większości się nie da ale zdarzają się wyjątki

Ja z obecnej płyty bardzo lubię WT w wersji Kid Moxie i Daniela Avery , smyczkowe GA Rossiego oraz MFS Borisa Brejchy, płyty już dawno nie słuchałem ale do tych remixów wracam.

Fajnie by było jakby komuś się udał dobry remix MCIM bo ten utwór ma potencjał ogromny, nie wiem czy już znana jest tracklista ale liczę na jakiś kąsek.
czapelka

Post autor: czapelka »

Na razie chyba nie ma zakusów na wydawanie kolejnych "singli" jako zestawów remixów, to co miało wyjść to już wyszło, a na 12'' winylach wychodzą właśnie rzeczy, które już się pojawiły w digitalu (wyjątkiem Henning Bear 808 remix, który wylazł tylko na winylu, a w digitalu poszedł inny jego remix).
Awatar użytkownika
Ecnelis
Kontakt:

Post autor: Ecnelis »

Awatar użytkownika
memphissto

Post autor: memphissto »

No to teraz chyba wkrótce dostaniemy paczkę remixów na streamingu.
Awatar użytkownika
depesbe

Post autor: depesbe »

Super, że zrobili do tego utworu teledysk. Po prawie roku BWD, cały czas u mnie chyba najlepszy numer z MM.
...Aczkolwiek - ten oficjalny teledysk jest masakrycznie słaby.
Wolę nieoficjalny od polskiej produkcji...

https://www.youtube.com/watch?v=BK5O2HqWlng
Awatar użytkownika
piotr77dm

Post autor: piotr77dm »

No niestety. Teledyski dramatyczne. Ostatnie które się dało oglądać chyba z PTAKA. No jeszcze GA miał sens. Anton głęboko pod formą i tak jak zaczynałem przygodę z DM od singla PJ który rozwalił mój system to singli jeszcze dało się sluchać na Ultrze potem jeszcze pojedyńcze numery z Excitera i niestety dalej kurtyna.
Awatar użytkownika
piotr77dm

Legenda się sama rozwala doborem ludzi do współpracy. Anton już po teledysku do WT powinien dostać pożegnanie. To co dziś wyszło to jakiś żart. Porównywalny do filmu śmierć w Wenecji. Ciągle czekasz aż się rozkręci... No się nie kręci. Jak setlisty na koncertach. Ten sam schemat od 20 lat.
anton76

Post autor: anton76 »

Też moją pierwszą myślą była "Śmierć w Wenecji". Tylko zamiast faceta w łódce mamy faceta w morzu :D :D :D
Kelvin

Post autor: Kelvin »

w sumie ladny ten teledysk ale bardziej wg mnie pasuje na ilustracje/wizualizacje na koncercie niz jako ze tak sie wyraze pelnoprawny videoklip, ogolnie z nowej plyty mamy dwa "normalne" klipy - ghosts again i wagging tongue i dwie takie impresje filmowe - BWD przynajmniej mi sie w miare podoba ale MFS jest dziwaczny - facet lazi po jakims lesie a potem po miasteczku a potem okazuje sie ze to jednak wcale nie facet :o
Awatar użytkownika
Black ceLebrator

Before We Drown: Skoro to jest "Official Video", traktowany w dzisiejszych czasach jako "singiel", to ja już utonąłem.
DMinimalizm w pełnej postaci, o czym już ostatnio wspomniałem.
Zmarnowany potencjał mojego ulubionego utworu z MM.
Awatar użytkownika
piotr77dm

Płyta świetna. Wyrazista ostatnio tak spójny chyba był PTAK. Potem wszystko położone począwszy od teledysków przez set itd. W Warszawie jeden z momentów kiedy miałem ciary to było Speak to me. BWD też fajnie widząc po filmach lata na żywo ale dlaczego kosztem STM?
No kurde kocham ich muzę, wychowałem się muzycznie na nich ale chyba za długo z jednym menago latają. Zero pomysłów zero inwencji chodzi tylko o jedno cytując owego z jednego teledysku chyba z 89r. Its all about money. A lots of money. A tons of money...
Awatar użytkownika
agatecznik

Post autor: agatecznik »

A ja pójdę tutaj pod prąd i powiem, że dla mnie teledysk nienajgorszy. Owszem, jest minimalistyczny, ale dla mnie OK.

W teledyskach tej płyty podoba mi podobieństwo do teledysków z SOTU, gdzie zespół pojawiał się ewentualnie w pojedynczych ujęciach na cały teledysk. Nadawało to ciekawy klimat. Ja bardzo lubię teledyski do Wrong i Peace a teledysk do Before We Drown odrobinę mi je przypomina:)
Awatar użytkownika
Black ceLebrator

agatecznik pisze:A ja pójdę tutaj pod prąd i powiem, że dla mnie teledysk nienajgorszy. Owszem, jest minimalistyczny, ale dla mnie OK.

W teledyskach tej płyty podoba mi podobieństwo do teledysków z SOTU, gdzie zespół pojawiał się ewentualnie w pojedynczych ujęciach na cały teledysk. Nadawało to ciekawy klimat. Ja bardzo lubię teledyski do Wrong i Peace a teledysk do Before We Drown odrobinę mi je przypomina:)
Jest pewna minimalistyczna koncepcja teledysków, powszechnie stosowana; polegająca na tym, że wykonawca występuje w roli drugoplanowej, lub jako element tła dla głównego wątku historii.
I ja tego nie neguję, pod warukiem konsekwentnej obecności wykonawcy, przynajmniej w swerze wizerunkowej.
Idąc tą drogą; teledyski Wrong, Piece i Wagging Tongue zdają egzamin.
Natomiast w obrazach MFS i BWD nie dostrzegam żadnego pierwiastka DM, nawet slipów z logiem u tonącego - to się, faktycznie, nadaje wyłącznie jako tapety podczas koncertów.
czapelka

Paka z remixami do Before We Drown jutro w digitalu. Podobno po winylu z miksami My Favourite Stranger ma się pojawić winyl z mixami do Before We Drown i People Are Good, jest więc szansa że i ten drugi dostanie w pewnym momencie analogiczną paczkę.

Apple Music mają już fragmenty: https://music.apple.com/au/album/before ... 1728295429

Nie jest dramatycznie, mi pasuje.
greg239

Post autor: greg239 »

no to jest szansa na 12 singli z MM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:,cos nowego jesli chodzi o DM :lol: :lol: :lol: to oczywiscie szydera ale jednak to chyba najlepsza plyta w XXI w
Kelvin

Post autor: Kelvin »

no cos w tym jest hehe , wikipedia podaje jak do tej pory 6 singli z Memento, na oficjalnej w dyskografii tez jest na razie 5 singli a niebawem pewnie dodadza BWD (nawet MCIM widnieje jako singiel), jednak dla mnie to takie pseudo single w wiekszosci - za istotne uwazam tylko wlasciwie Ghosts again i Wagging tongue, do MCIM i Speak to me nie ma nawet klipu a juz nie wspominajac o normalnych CD co kiedys bylo norma (chyba ze ja marudze jako stary kolekcjoner a swiat poszedl do przodu i juz niedlugo nikt nie bedzie sobie zawracal gitary fizycznymi wydaniami)
Awatar użytkownika
Ecnelis
Kontakt:

Post autor: Ecnelis »

czapelka

Chyba najlepiej Cortini dał radę. Ciekawe, czy to że jest to Wet Mix oznacza, że gdzieś tam może został poczyniony również na ten przykład Dry Mix i pojawi się na winylcu, podobnie jak to zrobili z Henning Bearem przy Wagging Tongue. Niezgorsza ta paczka.
ODPOWIEDZ