relacje o dM w prasie, radio i tv

wszystko co związane jest z depeche mode a nie pasuje do innej kategorii

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kelvin

Re: relacje o dM w prasie, radio i tv

Post autor: Kelvin »

kurde troche kurs kolizyjny z meczem

a tak apropos to za mlodego (jak nie bylo internetu takiego jak znamy teraz) szczytem marzen byl weekend z DM w MTV, chyba z dwa razy sie zalapalem, pamietam siedzenie caly dzien przed telewizorem, kilka VHS-ow przygotowanych do nagrywania i jaka radosc jak pierwszy raz zobaczylem klipy pimpf, clean i halo.

kurde bedzie mi brakowalego tego forum
Awatar użytkownika
Zagłębiak

Post autor: Zagłębiak »

Cóż my możemy zwykli śmiertelnicy jedynie zadedykować administracji szacownego forum aktualny utwór Walking In My Shoes
orzech65

Post autor: orzech65 »

Oglądalność na Star*TV jak sądzę poszybowała w górę, bo 24.00 wybiła a TOP 55 DM leci drugi raz (tym razem od miejsca pierwszego). Zatem kto nie zdążył bądź oglądał mecz ma jeszcze szansę (mnóstwo starych teledysków, o niektórych już nawet zapomniałem np. Shake the Disease). Odnośnie samej telewizji to zdecydowanie należy polecić, mnóstwo dobrej muzyki z lat 80-tych i 90-tych i chyba moje ulubione godzinne spotkania z poszczególnymi zespołami... (dla tych, którzy pamiętają te czasy miejsce wspomnień i teledysków z młodości)
Awatar użytkownika
FM

Post autor: FM »

Wieczór Płytowy w PR2 dziś o 22 i Some Great Reward.
Geo Dutour

Post autor: Geo Dutour »

FM pisze:Wieczór Płytowy w PR2 dziś o 22 i Some Great Reward.
Potem były bonusy: chyba utwory live z maksisingla "Blasphemous Rumours" oraz singlowa wersja "Somebody". To już piąta płyta DM zaprezentowana w tym nowym "Wieczorze płytowym". Zawsze wtedy powraca klimat z audycji Tomka Beksińskiego z DM.
Awatar użytkownika
dmmaniak

Post autor: dmmaniak »

Wczoraj pojawiło się takie info na fb ,ktoś się orientuje o co chodzi?.Podobno info od samego Kesslera

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1011530984099501
czapelka

Post autor: czapelka »

Podobno nieprawda, brat Gaha już dementował na swoim insta.
Kelvin

https://www.nme.com/news/music/depeche- ... ig-3818305
https://www.nme.com/news/music/dave-gah ... de-3819290

rozmowa z Gahem przeprowadzona przez NME na temat jego wystepu na czesc Marka Lanegana - jest tam ciekawe stwierdzenie na temat przyszlosci DM - niedawno panowie spotkali sie przy okazji odnowienia przysiegi malzenskiej Corbijna z zona we Wloszech, Dave spytal Martina o to czy a Gore cos pisze i otrzymal odpowiedz przeczaco - sam Gahan dalej mowi ze na ta chwile raczej nie planuja powrptu do studia ale nie wyklucza ze w przyszlosci do tego nie dojdzie

https://www.billboard.com/music/music-n ... 235845242/

bilboard rowniez w krotkim artykule opisujacym wywiad z NME podaje ze jak cytuje: Depeche Mode’s Dave Gahan Admits New Music ‘Not on the Cards'
Awatar użytkownika
FM

No to nie dojdzie czy wręcz przeciwnie? Chyba to drugie miałeś na myśli.
Kelvin

FM pisze: czw gru 05, 2024 20:41 pm No to nie dojdzie czy wręcz przeciwnie? Chyba to drugie miałeś na myśli.
no w sensie ze Gahan nie wyklucza ze dojdzie hahaha - alez to brzmi :wink:
jak zaczalem czytac moj post to juz sam nie rozumiem mojej ostatniej frazy :D
Awatar użytkownika
dK

Post autor: dK »

Jak zwykle ta sama gadka :lol: Baron nowy rozkład jazdy im wyślę na mejla to się uwiną z albumem raz dwa
phoenix36
Kontakt:

Post autor: phoenix36 »

Kelvin pisze: czw gru 05, 2024 20:16 pm https://www.nme.com/news/music/depeche- ... ig-3818305
https://www.nme.com/news/music/dave-gah ... de-3819290

rozmowa z Gahem przeprowadzona przez NME na temat jego wystepu na czesc Marka Lanegana - jest tam ciekawe stwierdzenie na temat przyszlosci DM - niedawno panowie spotkali sie przy okazji odnowienia przysiegi malzenskiej Corbijna z zona we Wloszech, Dave spytal Martina o to czy a Gore cos pisze i otrzymal odpowiedz przeczaco - sam Gahan dalej mowi ze na ta chwile raczej nie planuja powrptu do studia ale nie wyklucza ze w przyszlosci do tego nie dojdzie

https://www.billboard.com/music/music-n ... 235845242/

bilboard rowniez w krotkim artykule opisujacym wywiad z NME podaje ze jak cytuje: Depeche Mode’s Dave Gahan Admits New Music ‘Not on the Cards'
Takie uzupełnienie: https://sonic--seducer-de.translate.goo ... euer-musik

Dave pracuje nad własną muzyką. Chociaż nie wiadomo czy znajdzie się to w przyszłości na solowym albumie czy na płycie Depeche Mode
Kelvin

phoenix36 pisze: pt gru 06, 2024 17:24 pm Takie uzupełnienie: https://sonic--seducer-de.translate.goo ... euer-musik

Dave pracuje nad własną muzyką. Chociaż nie wiadomo czy znajdzie się to w przyszłości na solowym albumie czy na płycie Depeche Mode
kurcze niestety ten translator nie dziala a nic w zab nie kumam niemieckiego poza neuer musik lol ale w tym artykule co przytoczylem Dave wspomina ze siada z gitara i cos tam brzdaka i nagrywa na iphone'a pozatym chyba jest producentem wykonawczym tego co tworzy jego corka Stella czyli jakby caly czas jest w trybie kreatywnym ze tak sie wyraze, ogolnie ciekawy wywiad - fajne rzczy gahan mowi o wspolpracy i kontaktach z innymi muzykami

ogolnie mysle ze jakby to zalezalo od Dave'a to pewnie DM by juz by cos tworzylo, ale jak wiadomo nie od dzis Martin jest raczej leniem i woli kontemplowac nic nie robienie czy tam komfortowe zycie wiec pewnie czekamy na ruch Gore'a
Awatar użytkownika
dK

Post autor: dK »

Ja jestem pewny ze czekamy jednak na ruch Barona :D 2026 to nie będą tanie wakacje :wink:
Awatar użytkownika
FM

Awatar użytkownika
Jacek_Slowblow
Kontakt:

Post autor: Jacek_Slowblow »

Po długim czasie zawieszenia w depeszowaniu (internetowym :wink: !) postanowiłem wrócić z nowym projektem związanym z materiałami prasowymi na temat DM. Dziś wystartowała moja witryna [ dm-archive.pl ], na której będę sukcesywnie wrzucał zdigitalizowane perełki z mojego archiwum prasowego. Na początek rok 1982. Kolejne lata będą się sukcesywnie pojawiać w sieci. Materiały będą zeskanowane i przerobione do pdf-ów, żeby łatwiej się je czytało/drukowało.

Udało mi się również dogadać z kustoszem wirtualnego archiwum Smash HITS! i jego skany także będą trafiać do dm-archive.pl :)

Miłego przeglądania!
Awatar użytkownika
FM

Gratulacje Jacku :brawo: :fletch: :nlmda:
Będę częstym gościem z pewnością :D POWODZENIA!!!
anton76

Post autor: anton76 »

Super inicjatywa. Zawsze to człowiek jeszcze coś ciekawego się dowie :D
Awatar użytkownika
Więcor

Post autor: Więcor »

Mam w pytę takich rzeczy + postery . Zgadajmy się.

Swietna rzecz. Jarają mnie takie tematy :)
Awatar użytkownika
Jacek_Slowblow
Kontakt:

Post autor: Jacek_Slowblow »

@Więcor - koniecznie :)
Jestem obecnie na etapie gromadzenia skanów z 1983 roku i uruchomienia nawigacji pomiędzy kolejnymi latami.

Wyślesz mi a priv swój adres e-mail i/lub telefon? Przegadamy dalsze detale :)
ODPOWIEDZ