Depeche Mode wszędzie
Moderator: Moderatorzy
-
Art Of Love
Re: Depeche Mode wszędzie
Pamiętam jak duże wrażenie zrobiło na mnie wykorzystanie "Never Let Me Down Again" w pierwszym odcinku pierwszego sezonu "The Last Of Us". Utwór dobrany idealnie do całości serialu jak i konkretnie do tego odcinka. Wrażenie wynikało też z tego, że nie często utwory DM są używane w filmach czy serialach. Jak już to w większości dobrych albo bardzo dobrych produkcjach. Od wczoraj oglądam w NETFLIX serial pt "Rekruci", tytuł oryginalny "Boots". Polecam! Oprócz znakomitego scenariusza, gry aktorskiej, reżyserii jest też mnóstwo świetnej muzyki. I podobnie jak w "The Last Of Us", tak i w tym serialu ale tym razem na koniec piątego odcinka poleciało Depeche Mode z utworem "Waiting For The Night". Nomen omen do fabuły odcinka, super celny strzał. Jeszcze raz polecam. Pozdrawiam
Ale numer, po 44 latach na stars tv w audycji Twoje hity na naszej antenie (można płacąc 500 zł przez 50 minut zaproponować swoje nagrania)
zobaczyłem teledysk do Shout (?) z 1981 roku - Panowie śpiewają, a z tytułu taki króliczek jak z reklamy baterii gra na perkusji. W ogóle nie wiedziałem, że coś takiego istnieje i nie mam pojęcia w jakich okolicznościach powstało. Shout o ile pamiętam to druga strona New live. Co ciekawe czwarty członek DM pojawia się sporadycznie w kadrze i nie jestem w stanie stwierdzić, czy to Vince czy Alan (może to fragment jakiegoś koncertu czy programu już z Alanem ?). Jeżeli Pan Seweryn Owczarek, który jak wskazano wybierał muzykę spogląda czasami na forum, to bardzo dziękuję mu za taką ciekawostkę.
zobaczyłem teledysk do Shout (?) z 1981 roku - Panowie śpiewają, a z tytułu taki króliczek jak z reklamy baterii gra na perkusji. W ogóle nie wiedziałem, że coś takiego istnieje i nie mam pojęcia w jakich okolicznościach powstało. Shout o ile pamiętam to druga strona New live. Co ciekawe czwarty członek DM pojawia się sporadycznie w kadrze i nie jestem w stanie stwierdzić, czy to Vince czy Alan (może to fragment jakiegoś koncertu czy programu już z Alanem ?). Jeżeli Pan Seweryn Owczarek, który jak wskazano wybierał muzykę spogląda czasami na forum, to bardzo dziękuję mu za taką ciekawostkę.
To występ telewizyjny z 1982, więc czwarty jest tam Alan: https://www.youtube.com/watch?v=FnlSHoHMXSY
Oglądałem w telewizji, więc nie miałem możliwości zatrzymania sobie klatki, oprócz tego na nagraniu była data 1981 rok, a pierwszy występ Alana z DM to na pewno1982 rok (zdaje się, że styczeń), a następnie See You Tour, gdzie Shout był grany (na koncercie, który mam nawet zaczyna setlistę). Stąd moje wątpliwości.
ogólnie to malo co kto pisze wiec pozwole sie wtrącic,
po pierwsze to ten pan z lokami w tle to swinski blond,a po drugie to pana od tej diametralnej różnicy na tym zdjęciu nie ma wiec nie wiadomo
to tak pół żartem pół serio,ku chwale ojczyzny bo jutro 11.11
po pierwsze to ten pan z lokami w tle to swinski blond,a po drugie to pana od tej diametralnej różnicy na tym zdjęciu nie ma wiec nie wiadomo
Ten pan po lewej ma podobny kolor włosów do tego pana na zdjęciu powyżej, tak więc można sobie porównać i się nie wtrącać między wódkę a zakąskę........czuwaj