Potencjalny 16 album studyjny
Moderatorzy: nancy boy, Moderatorzy
Potencjalny 16 album studyjny
Od wydania Memento Mori miną zaraz dwa lata i trzeba już powoli myśleć o nowym albumie...Jak myślicie czy Martin jest już w studiu ? A może za wcześnie na takie dywagacje ? Czy jest szansa na album w 2027 roku? A może znowu będziemy musieli czekać dłużej ? A może Memento Mori było ich ostatnim albumem ever?
Re: Potencjalny 16 album studyjny
Z tego co Dave mówił, to na ten moment Martin nic nie napisał nowego ale widać, że chyba Dave ma ochotę na kolejną płytę DM.
w wywiadzie dla NME, ktory zacytowalem w innym temacie, Gahan co nie co wyjawia na temat aktualnych planow DM:
https://www.nme.com/news/music/dave-gah ... de-3819290
https://www.nme.com/news/music/dave-gah ... de-3819290
-
Black ceLebrator
Pierwsza połowa mnie powie:
Zaje..ście, będę czekać z niecierpliwością i na pewno to kupię
Druga połowa mnie powie:
- Ten album będzie nagrany tylko jako pretekst, aby wyruszyć w trasę i zarabiać $ (Z drugiej strony to miło, bo nie każdy wykonawca ma taki gest przed trasą)
- Panowie nie przyłożą się do napisania ciekawej i rozwojowej muzyki, bo nie są już zmotywowani i popadli w rutynę
- To będzie brzmiało jak wyzwanie do AI: "Napisz mi piosenki w stylu DM, które potencjalnie mogą być przebojami"
Ostatecznie; czy to będzie w 2027 czy 2029 r., wszystko jedno - jak dożyję, doczekam i ocenię.
Póki co, mam co słuchać.
Zaje..ście, będę czekać z niecierpliwością i na pewno to kupię
Druga połowa mnie powie:
- Ten album będzie nagrany tylko jako pretekst, aby wyruszyć w trasę i zarabiać $ (Z drugiej strony to miło, bo nie każdy wykonawca ma taki gest przed trasą)
- Panowie nie przyłożą się do napisania ciekawej i rozwojowej muzyki, bo nie są już zmotywowani i popadli w rutynę
- To będzie brzmiało jak wyzwanie do AI: "Napisz mi piosenki w stylu DM, które potencjalnie mogą być przebojami"
Ostatecznie; czy to będzie w 2027 czy 2029 r., wszystko jedno - jak dożyję, doczekam i ocenię.
Póki co, mam co słuchać.
Ja jestem przekonany w 100% ze proces (aktualnej) twórczości DM wygląda następująco Martin siedzi sobie w studio (zamiast ogródka) dłubie sobie w nowych "starych" syntezatorach modułowych które ktoś mu skonfigurował (zazwyczaj jest to jakaś firma tudzież człowiek konkretnie tym się zajmujący) Martin pokrętłami generuje jakieś melodyjki przesyła to mejlem do Forda (czy innego aktualnego producenta DM) przesyła to do jakiegoś tekściarza żeby napisał mu tekst piosenki na podstawie określonej tematyki później to idzie dalej mejlem do kolejnego speca aktualnie specjalistki
który składa to w całość Gahan dogrywa wokal i gotowe... a resztę to już każdy zna tak samo wyglądająca trasa jak poprzednia i biznes się kreci
Gdyby nie Baron to pewnie robili by tylko jakieś solówki Gahan z kapelami a Martin jakieś instrumentalne "coś" a teraz zobaczcie np Corgan odkąd sam nauczył się produkować płyty trzaska (nawet podwójne) zaczepiste albumy jeden za drugim i jeszcze mówi ze dopiero teraz gdy nikt inny przy tym nie dłubie to wreszcie brzmi wszystko w taki sposób jaki maił w głowie Można
można
ale nie w przypadku DM