zamykamy bramy / otwieramy bramy

sprawy techniczne, pytania dotyczące forum

Moderator: Moderatorzy

anton76

Re: zamykamy bramy

Post autor: anton76 »

Ja też dołączam do pytania :)
Kelvin

Post autor: Kelvin »

jakby co tez sie dorzuce na speca IT

ale jesli to juz koniec to szkoda, ja tez sie nie udzielam na facebooku i to forum zawsze bylo dla mnie najwazniejsze, spedzilem to 20 lat i wraz z innymi forumowiczami poznawalem kolejne 5 plyt, bedzie mi brakowalo tego miejsca
Awatar użytkownika
whitelodge
Kontakt:

Post autor: whitelodge »

To jedyne forum DM jakie czytalem i w ktorym bralem udzial. No coz, wszystko ma kiedys koniec. DM to religia, bedziemy praktykowac prywatnie zatem.
Awatar użytkownika
memphissto

Post autor: memphissto »

Bardzo smutna wiadomość. Gdzież mają się podziać nie-fejsbukowcy :(
orzech65

Post autor: orzech65 »

Jeżeli będzie taka inicjatywa, także deklaruję dorzucenie się do informatyka.
Awatar użytkownika
FM

Post autor: FM »

memphissto pisze:Bardzo smutna wiadomość. Gdzież mają się podziać nie-fejsbukowcy :(
No przecież pisałem o forum po sąsiedzku. Zawsze można się tam zapisać :wink:
Pajgert

Post autor: Pajgert »

Dziękuje za 19 lat. I gorące dyskusje zwłaszcza w okresie premier płyt.
Awatar użytkownika
BABYLON
Kontakt:

Post autor: BABYLON »

Powariowaliście ?
Tyle lat, ponad 20 i koniec
Rozumiem powagę problemu

ale może założyć na innym serwerze forum, na nowo, przenieś chociaz częśc.
Chodzi o to zeby było

To gdzie ludzie beda sie komunikować, fani, gdzie będzi społecznośc w siecii? Nigdzie
Fakjubook ? To chore miejsce, nigdy nie stworzy tak dobrych i przejrzystych warunków jak forum

A tak bardziej realnie to cos mi sie wydaje że juz sie niektórym nie chce tego ciągnac to też rozumiem i szanuję
Awatar użytkownika
personal benek

Post autor: personal benek »

Uzasadnienie zamknięcia brzmi mało przekonująco. Nie potraficie technicznie zrobić tego, co trzeba, to zwróćcie się o pomoc do kogoś, kto potrafi. Tak jak inni, mogę się dorzucić. Już choćby wartość historyczna tego forum nakazuje walczyć o jego ocalenie. To, że jest tu teraz mały ruch, to inna kwestia.
Awatar użytkownika
Adolf Galland

Post autor: Adolf Galland »

Oczywiście to nie moja sprawa, ale w razie czego mogę pomóc przy migracji. Z czym konkretnie macie problem? Żrodło danych ? Zapewne pod spodem siedzi jakiś MySQL, macie problem z migracją typów danych? Problemy w niezgodności skryptów? Najlepiej byłoby przeskoczyć na vBulletin ale to się wiąże z kosztami, a wiadomo jak to przy takich akcji bywa. Setki chętnych ale jak przychodzi do płacenia to zostaje pieciu ;)
Awatar użytkownika
FM

Najpierw władze forum muszą wyrazić chęć takiej operacji. Jeśli tak się stanie, to wtedy się okaże, ilu chętnych będzie na zrzutkę. Obstawiam więcej niż 5 osób :wink: :8):
phoenix36
Kontakt:

Post autor: phoenix36 »

czapelka pisze:
Więcor pisze:No nie wierze, że dopiero teraz :) W końcu, bo żal było patrzeć co tu za męczarnie sie dzieją od wielu wielu lat. Dość powiedzieć, że człowiek który o dM nie ma pojęcia jest tu przodownikiem pracy.
To wiele wyjaśnia.

(...)
Ale faktycznie, znamiennym jest to, że na forum DM większość postów dziennie (chyba) generuje jedna osoba i to jeszcze w działach "Pozostałe grupy" i "Pozostałe imprezy". Dość powiedzieć, że @phoenix36 ma w sumie więcej postów, niż trzech kolejnych bohaterów za nim (@Lord Mały + @Więcor + @fred)
Za dwa tygodnie nie będzie to miało już chyba dla Was znaczenia. Prawda? ;)
Znamienne jest to, że dużo osób czyta, a mało pisze. Ciekawe dlaczego ;)
chriss
aDMinistrator

Post autor: chriss »

Bez teorii spiskowych prosze.

Nie jest problemem oplacenie specjalisty, po prostu takiego nie znamy, ale faktem jest rowniez to, ze nie prowadzilismy poszukiwan na szeroka skale. Jesli ktos zna to oczywiscie zapraszam do kontaktu, bedziemy probowac.
anton76

Post autor: anton76 »

No to trzymam kciuki za specjalistę. Może i mało się tu pisze a więcej czyta ale poruszenie po newsie o zamknięciu forum chyba uzasadnia potrzebę istnienia.
paollo

Post autor: paollo »

No dramatyczna sytuacja jak się to wszystko czyta...też dorzucam kasę jak trzeba. Ale szukajmy, pytajmy wszyscy aby ratować ten nasz tutejszy świat.
Headstar

Post autor: Headstar »

Nie wyrażam zgody na zamknięcie forum.

A tak na poważnie, to daj spokój chriss z takimi pomysłami bo są słabe ;)
Jesli jest potrzebne wsparcie finansowe to śmiało należy to ogłosić.
Specjalista, z tego co czytam powyżej, jakiś się zgłosił.

Czekam na pozytywne info i podtrzymuję opinię z pierwszego zdania w tym poscie - nie ma mojej zgody na wyłączenie.
C-M

Post autor: C-M »

jakieś przeszkody technologiczne, sztuczna inteligencja chcą zabić ten zespół i pamięć o nim
nie ma lepszego momentu jak symboliczny powrót tego Pana do zespołu
Awatar użytkownika
FrenchIsStrange

Post autor: FrenchIsStrange »

robertlublin pisze:I ok. Od dawna nie dało się czytać tych bredni. Głupich pytań o plaster Gahana itp. Ileż można????
Nie napiszę DO WIDZENIA bo nie liczę na coś mądrego nawet w przyszłości. Z drugiej strony wyjście z koncertu Spirit w warszawie i okrzyki debilnych fanów DM: Jebać PIS. Pokrzyczcie dziś: Jebać Peło.
Debile i jednocześnie kiepskie farfocle z was. Nasrane macie w głowach i nic więcej. Jebać was
Dla mnie farfoclem jest ten, kto robi fuszerke klientom, bierze zaliczki a nie kończy zamówień i nie odbiera telefonów. A kojarzę właśnie taką pewną pracownię mebli z Lublina.

Żeby nie było offtopu, to szkoda że PFDM sie zamyka. Mimo, że poza trasą jest tu stypa, to jest to kawał historii.
Myla
Kontakt:

Post autor: Myla »

krótko - skandal!
niby wiadomo fora są obecnie mało popularne. ale niegdyś podjąłem podobną decyzję a po paru latach ah jak ja jej żałowałem - musiałem stronę stawiać od zera
wielka szkoda ;( może jednak da rade zrobić alternatywny bacqp bazy danych? tak w razie - gdyby cokolwiek ;)
Awatar użytkownika
FM

chriss pisze:Baza danych jest skopiowana i bedzie skopiowana ponownie przed zamknieciem Forum ale nie bedzie jej jak udostepnic.
Backup nie jest problemem. Być może trwają już jakieś działania, by forum ruszyło na nowym serwerze. Na pewno dowiemy się wkrótce.
ODPOWIEDZ