zamykamy bramy / otwieramy bramy
Moderator: Moderatorzy
Re: zamykamy bramy
Ale po co ? NIech to już umrze. Lata świetności dawno minęły. Utrzymywać to zacne kiedyś miejsce dla 10 osób + pana od niusów ? Chriss zastanów się poważnie Nie ma to już sensu.
nawet dla 1 osoby jest sens i dla tych co przypadkiem odnajdą to miejsce w sieciWięcor pisze:Ale po co ? NIech to już umrze. Lata świetności dawno minęły. Utrzymywać to zacne kiedyś miejsce dla 10 osób + pana od niusów ? Chriss zastanów się poważnie Nie ma to już sensu.
ja tam właśnie w takim stylu prowadze swoj serwis o grach, ktory swoje lata świetności ma juz daaaaawno za sobą, jak i cała seria gier Command & Conquer - ale jest i tak samo odbudowywałem serwis po podobnych perturbacjach co tutaj sa na forum
jak kto lubi RTS'y, C&C. Dune, Blade Runner'a i inne ze stajni Westwood Studios to zapraszam https://imperium-ww.pl
Więcor pisze:Ale po co ? NIech to już umrze. Lata świetności dawno minęły. Utrzymywać to zacne kiedyś miejsce dla 10 osób + pana od niusów ? Chriss zastanów się poważnie Nie ma to już sensu.
kolego Wiecor powialo żenułą,chyba za bawisz sie w Boga,wiem ze jestes best off ale nie jestes tu sam i postaw sie na miejscu innych ktorzy nie sa tak zorientowani jak Ty w temacie(mn ja) bez fejsa i tych i nnych pieprz to wlasnie forum dostarczalo newsy ,nawet te o paznokiach Dave'a czy innych rekawiczkach czy nawet o stringach Martina,moze i blachostki ale fjnie sie czytalo,nawet klotnie miedzy formowiczmi dawaly do myslenia,szkoda tego wszyskiego,fajne lata,pzdr
Zegar tyla ale walczymy z tematem.
chriss, a nie można zostawić tak jak jest ?
Forum by sobie aby istniało, pewnie jeszcze jedna dwie trasy .
ps. Więcor psioczy ,ale pewnie co jakiś czas z sentymentu wchodzi na forum.
Forum by sobie aby istniało, pewnie jeszcze jedna dwie trasy .
ps. Więcor psioczy ,ale pewnie co jakiś czas z sentymentu wchodzi na forum.
Nie da rady, bo serwerownia wykona na koniec miesiaca zmiany, ktore wymuszaja migracje serwera. Zrobimy eksport bazy i bedziemy nadal probowac z importem. Tyle jestem w stanie obiecac.
ok jak niestety forum padnie to jakos dacie znac gdyby powstalo cos nowego ?
A znalezliscie juz moze kogos kto by sie tego podjal? Ja osobiscie pracuje w sieciach komputerowych, wiec jesli chodzi o hosting i 'sysadmin' to nie jest mi po drodze, ale jestem w stanie sie zorientowac co, jak i dlaczego. U mnie w firmie jest jeden spec ktory na pewno moglby dorzucic pare groszy (doswiadczenia rzecz jasna), jednakze musialbym wiedziec jaka jeest obecna infrastruktura (z tego co widze to jest to phpBB?) i co obecna serwerownia zaproponowala? Chetnie pomoge jesli jestem w stanie pomoc w jakikolwiek sposob.chriss pisze:Nie da rady, bo serwerownia wykona na koniec miesiaca zmiany, ktore wymuszaja migracje serwera. Zrobimy eksport bazy i bedziemy nadal probowac z importem. Tyle jestem w stanie obiecac.
-
Zdaje się że wać pan pomyliłeś osoby, bywa i tak skoro mieszka się w Kutnie a w innym mieścieFrenchIsStrange pisze:Dla mnie farfoclem jest ten, kto robi fuszerke klientom, bierze zaliczki a nie kończy zamówień i nie odbiera telefonów. A kojarzę właśnie taką pewną pracownię mebli z Lublina.robertlublin pisze:I ok. Od dawna nie dało się czytać tych bredni. Głupich pytań o plaster Gahana itp. Ileż można????
Nie napiszę DO WIDZENIA bo nie liczę na coś mądrego nawet w przyszłości. Z drugiej strony wyjście z koncertu Spirit w warszawie i okrzyki debilnych fanów DM: Jebać PIS. Pokrzyczcie dziś: Jebać Peło.
Debile i jednocześnie kiepskie farfocle z was. Nasrane macie w głowach i nic więcej. Jebać was
Żeby nie było offtopu, to szkoda że PFDM sie zamyka. Mimo, że poza trasą jest tu stypa, to jest to kawał historii.
Zyczę mimo wszystko powodzenia.
-
Co tam do kroćset?
Trochę czasu zleciało, trochę wieczorów, trochę wspomnień. Rozumiem decyzję zamknięcia ale rozumiem też tych, którzy chcą ratować wykrwawionego pacjenta. Mogę z sentymentu dołożyć się do tego ratunku choćby tylko oblizując skalpel po jakiejkolwiek w skutkach wykonanej robocie.
Wracając do wspomnień, ostatnio ustawiając tabelę pod euro 2024 zerknąłem w naszą forumową tabelę obstawiania meczów euro 2012 i w życiu bym nie zgadł, że wzięło udział w tej zabawie 45 forumowiczów. Żyło kiedyś to gniazdo i podpisałbym się pod tym co napisał Więcor, że to nie fejsy tylko polityka władz przyczyniła się do powolnego zgonu tego dzieła.
No nic, nie ma co wracać tylko patrząc w przyszłość ratujmy jeśli jest coś do uratowania.
Trochę czasu zleciało, trochę wieczorów, trochę wspomnień. Rozumiem decyzję zamknięcia ale rozumiem też tych, którzy chcą ratować wykrwawionego pacjenta. Mogę z sentymentu dołożyć się do tego ratunku choćby tylko oblizując skalpel po jakiejkolwiek w skutkach wykonanej robocie.
Wracając do wspomnień, ostatnio ustawiając tabelę pod euro 2024 zerknąłem w naszą forumową tabelę obstawiania meczów euro 2012 i w życiu bym nie zgadł, że wzięło udział w tej zabawie 45 forumowiczów. Żyło kiedyś to gniazdo i podpisałbym się pod tym co napisał Więcor, że to nie fejsy tylko polityka władz przyczyniła się do powolnego zgonu tego dzieła.
No nic, nie ma co wracać tylko patrząc w przyszłość ratujmy jeśli jest coś do uratowania.
Jeju, wiadomość, której jednak się nie spodziewałam... Wchodzę tu głównie, żeby poznać świeże informacje, opinie dotyczące DM, ale ta sytuacja spowodowała, że napiszę coś od siebie. Jestem tu od 2013 roku, kiedy to odświeżył się w mej pamięci zespoł Depeche Mode, byłam na pierwszym koncercie, a Wasze wpisy i relacje z koncertów z trasy były stałym elementem dnia. Te forum pozwoliło mi się rozwinąć jako słuchacz, poznać doświadczenia osób z dłuższym stażem znajomości zespołu. Myślę, że dorobek forum jest na tyle bogaty i istotny, że ogromną szkodą byłoby to zaprzepaścić... Ja również deklaruję pomoc w formie zrzutki na specjalistę od IT, a dodatkowo, mogę zorientować się wśród swoich kontaktów w tej specjalności.
Wielką stratą byłaby likwidacja forum, mimo tego, że osoby, które były siłą napędową, już nie udzielają się, jak dawniej. Taka jest też kolej rzeczy. Są też nowi fani, którzy na pewno skorzystaliby z wpisów, budując swoją wiedzę o zespole.
Wielką stratą byłaby likwidacja forum, mimo tego, że osoby, które były siłą napędową, już nie udzielają się, jak dawniej. Taka jest też kolej rzeczy. Są też nowi fani, którzy na pewno skorzystaliby z wpisów, budując swoją wiedzę o zespole.
@martii424 dzieki za fajne slowa i pozdrawiam , jak widac moze warto powalczyc o to forum nawet dla tych kilku osob, ktore deklaruja zainteresowanie, sa tu tacy ktorzy sa juz gotowi na umieranie ale sa tez tacy ktorzy sa gotowi na drugie zycie i dla nich warto cos zrobic
Napisałem tu tyle postów co kot napłakał i to BARDZO dawno, ale chyba nie było od tamtego czasu ani jednego kwartału (orientacyjnie), żebym chociaż raz nie zajrzał. Bez logowania, głównie przy okazji nowych albumów, bo spontaniczne powroty do DM to dla mnie teraz mega rzadkość.
To forum istnieje/istniało od 2003. Padanie klasycznych forów przez fb to był bieżący i długo już trwający temat w 2014, dekadę temu. Dzisiaj, kiedy fb sam w sobie ma atmosferę zwijającego się reliktu, to potrójnie uderza o jak długim okresie mówimy. Nie na każdego to działa, ale ja aż mam ciary.anaground pisze:Fora padły przez Fejsbooka, moim zdaniem. Czyli jesteśmy bezdomni.
Szkoda, było fajnie!
-
Mam nadzieje, że forum przetrwa. Rzadko tu piszę, ale przeglądam prawie codziennie. Konta na fb nie mam.
The kingdom comes. Jeszcze jakis tydzien stresu i sie wszystko wyjasni. Przejdziemy przez death's door, tylko jeszcze nie wiem, z ktorej strony wyjdziemy. Cierpliwosci.
Mam nadzieje że nie nastąpi zamknięcie forum.
----------
Historia internetu zna wiele takich przypadków, że zespoły przestały grać z róznych powodów, a forum fanów istaniały dalej.
----------
Historia internetu zna wiele takich przypadków, że zespoły przestały grać z róznych powodów, a forum fanów istaniały dalej.
Coś czuje , że przebłagalichriss pisze:The kingdom comes. Jeszcze jakis tydzien stresu i sie wszystko wyjasni. Przejdziemy przez death's door, tylko jeszcze nie wiem, z ktorej strony wyjdziemy. Cierpliwosci.
Więcor, dasz radę! Forumowicze ze stażem 10+ lat dostaną odznaki weteranów.
Najświeższe wiadomości z dzisiejszego poranka: Transfer bazy danych się powiódł, czyli najważniejszy problem pokonany. Walczymy z migracją stylu bo i tutaj problemy wychodzą. Nie wiem kiedy dokładnie, ale na pewno jeszcze przez końcem miesiąca będziemy musieli zamknąć Forum na 1-2 dni i zmigrować aktualną wersję bazy danych oraz przepiąć domeny. Z dużej burzy mały deszcz, wychodzimy na prostą ale z szampanem jeszcze czekamy.
Mam nadzieję, że to dobre wiadomości po wczorajszych emocjach w Berlinie.
Najświeższe wiadomości z dzisiejszego poranka: Transfer bazy danych się powiódł, czyli najważniejszy problem pokonany. Walczymy z migracją stylu bo i tutaj problemy wychodzą. Nie wiem kiedy dokładnie, ale na pewno jeszcze przez końcem miesiąca będziemy musieli zamknąć Forum na 1-2 dni i zmigrować aktualną wersję bazy danych oraz przepiąć domeny. Z dużej burzy mały deszcz, wychodzimy na prostą ale z szampanem jeszcze czekamy.
Mam nadzieję, że to dobre wiadomości po wczorajszych emocjach w Berlinie.
O rany, jak się tu nie cieszyć A jeszcze ta odznaka. Miazga! Nie poradziłbym sobie bez porcji codziennych niusów nie na temat. Dobrze, że się udało.